Hamburgarmeny - Font Awesome (Bars - Solid Style - fas)Meny

Läs våra korta blogginlägg

191108

I dag har humlen gödslats för sista gången i år. Nu får den vila tills i vår. 

190815

Vi börjar skörda och kommer att fortsätta göra det de närmaste dagarna Trots att våren var kall och humlen började växa sent har den vuxit ordentligt och kottarna utvecklats fint. Då vi skördar fäller vi störarna och lägger dem på ett bord. Varje kotte plockas sedan för hand. Då plockningen är klar torkas kottarna i 5 - 6 timmar. Därefter vakuumpackas de och läggs i frysen i väntan på att bli sålda. 

190623

Odlingsåret fortsätter. Vi gödslar, rensar ogräs och hjälper humleplantorna att slingra sig runt stören om det blåst och de tappat greppet. I år kom tillväxten igång senare eftersom vi hade en kall vår men nu ser det ut att ha kommit igång ordentligt. 

190525

I dag har Inlands hembryggarförening anordnat en hembryggarträff på Kvarnkullen i Kungälv. Många duktiga hembryggare är med med sina öl och vi är med och berättar om svår humle och vår odling. Många är intresserade och vill veta mer. 

190512

Humlen växer och det är dags att börja hjälpa den på traven för att hitta vägen upp på stören. Det kommer många fler stänglar än de vi låter växa upp så de som inte ska användas klipps bort.
De kan bli nya plantor eller så kan de bli till humlesparris.

190420

Odlingssäsongen tar sin början med gödsling. Det gäller att plantorna har gott om näring då de börjar växa.
Vi sätter också ut alla störar igen så att det finns något att klättra på. Innan störarna sätts ut lindas de med sisalgarn för att humlen ska kunna klättra.